Informationen på denne blog skal opfattes som personlige noter omkring emner der optager mig for tiden. Emnerne er derfor på ingen måder systematiserede. Ellers vil jeg henvise til min hjemmeside på adressen www.surveying.mono.net Her vil du kunne finde systematiseret materiale omkring landmåling og radiokommunikation. Med venlig hilsen Carsten Høg
onsdag den 17. juli 2013
Lysdæmper virkemåde
Øverst til venstre ses en ren sinuskurve for en helt almindelig tænd/sluk kontakt til AC.
De øvrige billeder viser en kurve for en lysdæmper kontakt, som er aktiveret ved forskellige niveauer af lysdæmpning. Der er ikke længere tale om en ren sinuskurve. Dette skyldes at en lysdæmper virker ved at tænde og slukke for strømmen op til 120 gange i sekundet. Derved lukkes ikke så meget strøm igennem til lyspæren, hvorved den ikke lyser så kraftigt. Når lysdæmperen slukker og tænder for strømmen så mange gange i sekundet, udvikles betydeligt mere varme i ledningen end hvis der var tale om en helt almindelig kontakt.
Referencer:
Richard Hammonds Engineering Connections om Burj al Arab, Dubai.
Søgeord:
Light dimmer, Dimmer switch.
torsdag den 11. juli 2013
onsdag den 10. juli 2013
Logging af rejse til Nordkapp
Logging udført for familie der rejste til Nordkapp i sommeren 2013. Positioner modtaget i form af SMS-beskeder med stednavne og supplerende oplysninger om vejr og oplevelser.
Tryk på nedenstående link for at se kortet. Når kortet er åbent, kan man trykke på stedmarkeringerne for at se de supplerende oplysninger.
Kort over rejsen til Nordkapp
Tryk på nedenstående link for at se kortet. Når kortet er åbent, kan man trykke på stedmarkeringerne for at se de supplerende oplysninger.
Kort over rejsen til Nordkapp
lørdag den 6. juli 2013
Twin Otter
Twin Otter - Flyvning og rejser i Grønland af Peter Schmidt Mikkelsen, 2006.
P. 57
Under Den Kolde Krig ønskede amerikanerne at opbygge et radarkædesystem, der kunne give 4-5 timers varsel om et fjendtligt angreb. Radarkædesystemet blev kaldt DEW-Line (Distant Early Warning). På en linie der omtrent fulgte Polarcirklen fra Alaska til Færøerne blev der placeret radarstationer med ca. 80 km mellemrum. Der blev placeret 4 stationer i Grønland, 1 på Island og 1 på Færøerne. I Grønland blev stationerne benævnt DEY-stationer efter Cape Deyr stationen østligst på Baffin Island i Canada.
DEY-1 placeret på en fjeldtop nær Sisimiut på vestkysten.
DEY-2 placeret på indlandsisen.
DEY-3 placeret på indlandsisen.
DEY-4 placeret på Kulusuk øen ved Ammassalik på østkysten.
Stationerne var i drift indtil 1992, da nye teknologier overtog opgaven.
P. 191
Der var for voldsom vind på tværs af landingsbanen - derfor måtte han jo bare lande på tværs af landingsbanen! Ikke noget problem i en Twin Otter!
For øvrigt kan det nævnes at en Twin Otter kan medbringe 20 passagerer eller 2 ton last.
P. 262
Forklaring til dugpunktstemperatur
Dugpunktstemperaturen er meget vigtig fordi den fortæller noget om muligheden for tåge. Hvis temperaturen og dugpunktet ligger tæt på hinanden, så er der fugt i luften og ikke langt til tåge, men hvis de ligger langt fra hinanden, så ser det godt ud.
P. 265
Bedømmelse af ærlighed
Jonas har også sin specielle måde at bedømme, om han kan stole på en ny pilot: Twin Otteren har sådan en halestøtte eller -fod, som man sætter under halen, så den ikke tipper ned, hvis den bliver haletung. Når man fløj på en rute, så fjernede man jo den her halestøtte ti gange om dagen eller mere. Når jeg så havde haft en ny co-pilot med et par uger, så spurgte jeg ham en dag, da vi sad i cockpittet og havde startet motorerne: Har du fjerne halestøtten? Og hvis jeg så straks fik svaret: Ja! - så stolede jeg ikke mere helt på ham. For hvis man gør sådan noget konstant, og så bliver spurgt direkte, så mener jeg, at langt de fleste kommer i tvivl, fordi det er blevet en vanesag. Hvis han derimod tænkte sig lidt om og svarede: Joeh - det mener jeg. Så er det min erfaring, at jeg fik et ærligt svar.
Abonner på:
Opslag (Atom)