tirsdag den 29. september 2015

Let udrustningsbælte system




Jeg har igennem et stykke tid afprøvet forskellige udrustningssystemer til let brug. Dvs. systemer som kan benyttes til at medbringe det mest essentielle udstyr som f.eks. IFAK (Individual First Aid Kit), GPS, kikkert osv. Der er altså tale om udstyr som man altid har behov for at have med korte ture. Til let brug vil jeg gerne undgå rygsæk, da den let kan blive varm at gå med. Derudover er det meget behageligt at have skuldrene fri. Jeg har valgt et system hvor al vægt bæres på hoften. Jeg er kommet frem til følgende løsning som er bygget op af et MOLLE system:
- Bælteplatform: Blackhawk Enhanced Patrol Belt Pad. Virker som et sleeve, der trækkes udover et bælte.
- Fjällräven Canvas Bælte. Jeg startede med at forsøge med flere forskellige militære bælter, men fælles for disse var, at de var af en noget tungere kaliber, og de var svære at justere hurtigt. Til let brug mener jeg det er vigtigt, at bæltet hurtigt kan ændre omkreds, når man f.eks. tager jakken af. Dette bælte er ekstremt fleksibelt og let at justere fuldstændigt trinløst.
- Tactical Tailor Roll-Up Dump Bag. Kan benyttes til alle mulige løse genstande, og fylder ingenting når den ikke er i brug. Jeg benytter Dump Bagen til en lidt større kikkert. Er også oplagt til hundeførere som kan anvende den til sporline, godbidder osv.
- 5.11 Tactical 6.6 Pouch udrustningstaske til f.eks. GPS, mobiltelefon osv. 1 rum. Meget let tilgængelig.
- 5.11 Tactical 6.6 Medic Pouch udrustningstaske med indvendige mesh lommer (2 rum). Indeholder IFAK. Placeret på ryggen, da der kun er behov for udstyret i en nødsituation. Bæltet skal tages af før man kan komme til udrustningstasken.

Jeg mangler fortsat at finde en oplagt placering til radiotaske. Jeg har forsøgt at sætte den fast til dette system, da der fortsat er ledige MOLLE stropper. Men hvis man benytter disse (ved siden af Medic Pouch), går armene i mod. Dette bliver generende når der er tale om let brug. Forslag modtages derfor meget gerne.